D'ABRIL A JUNY DE 2013 MUSEU DARDER (BANYOLES) ELS DIVENDRES A 2/4 DE 8 DEL VESPRE

27 de setembre de 2012 – Quan, com, qui i per què sorgeix la idea de portar a terme el I Cicle de Conferències


Aquesta data marca l'inici del que, l'abril de 2013, acabarà esdevenint el I Cicle de Conferències d'Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines. 

A continuació expliquem breument l'origen i evolució 'aquest Cicle

Aquell 27 de setembre l'arqueòleg Alfons Díaz va presentar a la Universitat de Girona el seu Treball de Màster, el títol del qual era Estudi de la tecnologia lítica del jaciment en superfície de Roca Foradada (Fontcoberta, Pla de l'Estany).


27 de setembre de 2012 - Aula C4 de la Universitat de Girona.
Lectura del Treball de Màster de l'historiador i arqueòleg Alfons DíazJust després d'haver presentat aquest treball acadèmic (octubre de 2012), Alfons Díaz va comentar al també prehistoriador Albert Aulines la idea d'organitzar unes conferències centrades a divulgar la prehistòria de les comarques gironines.

Amb el pas del temps, aquesta idea acaba cristal·litzant de tal manera que (gener de 2013) s'amplia considerablement el seu pròposit inicial en dos aspectes: el nombre de conferències i conferenciants (10 conferències i 15 arquèolegs) i la seva temàtica (els períodes històrics de les conferències abasten des de la prehistòria fins a l'edat moderna).